Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Orban spune cînd va ratifica Ungaria acordul de aderare a Suediei la NATO

18 feb. 03:00   Externe
2684 0

Parlamentul ungar va ratifica acordul de aderare a Suediei la NATO la începutul sesiunii de primăvară, care începe pe 26 februarie.

Declarația a fost făcută de premierul ungar Viktor Orban.

"Disputa noastră cu Suedia se apropie de finalizare. Împreună cu prim-ministrul suedez Ulf Kristersson, am făcut pași importanți pentru a restabili încrederea. Ne îndreptăm spre punctul în care vom putea ratifica aderarea Suediei la NATO la începutul sesiunii de primăvară a parlamentului", a declarat Orban.

Înainte de aceasta, ministrul ungar de Externe Péter Szijjártó a răspuns declarațiilor din SUA potrivit cărora Washingtonul așteaptă ca Ungaria să ratifice aderarea Suediei la NATO, afirmînd că Budapesta "nu este preocupată de instrucțiunile Washingtonului".

El a adăugat că Ungaria este un stat suveran și că alte țări ar trebui să-i respecte suveranitatea. Ministrul ungar de Externe a precizat că Budapesta nu critică niciodată deciziile organismelor guvernamentale străine, inclusiv cele ale Congresului SUA, și nu intervine niciodată în agenda internă americană.


De asemenea, consilierul pentru securitate națională al președintelui american, Jake Sullivan, a declarat că Statele Unite se așteaptă ca Ungaria să ratifice aderarea Suediei la NATO cît mai curînd posibil, răbdarea Washingtonului "nu este nelimitată".

5
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?