Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Ungaria continuă să blocheze aderarea Suediei la NATO

5 feb. 23:00   Externe
1889 0

Deputații din partidul premierului ungar Viktor Orban au boicotat sesiunea parlamentară privind aderarea Suediei la NATO, ceea ce va încetini și mai mult aderarea țării la Alianță.

Informația a fost relatată de agenția Bloomberg, scrie "Adevărul european".

Membrii partidului Fidesz al lui Orban nu au participat la ședința de luni, convocată de opoziția ungară pentru a ratifica aderarea Suediei la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Următoarea ocazie de ratificare va fi pe 26 februarie, cînd parlamentul ungar se va întoarce după vacanța de iarnă.

Ungaria este singura țară NATO care nu a ratificat candidatura Stockholmului.


Premierul Orban afirmă că guvernul său susține aderarea Suediei, dar proiectul de lege relevant este blocat în parlament de la jumătatea anului 2022.

Parlamentarii din partidul de guvernămînt din Ungaria, care se află ferm sub controlul lui Orban, au promis să amîne ratificarea pînă la vizita premierului suedez la Budapesta, despre care spun că este necesară pentru a se revanșa față de Stockholm pentru presupusele critici la adresa retragerii Ungariei de la democrație.

"Dacă aceasta este o problemă importantă pentru suedezi, atunci, evident, premierul suedez va veni la Budapesta", a declarat Fidesz.

Premierul suedez Ulf Kristersson a declarat săptămîna trecută că ar prefera să vină în Ungaria doar după ce parlamentul de la Budapesta va lua decizia de a ratifica sau nu aderarea Suediei.

8
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?