X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3731

Orban: "Guvernul ungar nu va permite un război cu Rusia"

2 iun. 12:58   Război în Ucraina
2358 0

Actualul guvern ungar nu va intra niciodată în război cu Rusia și nu va permite să fie antrenat în conflictul din Ucraina.

Premierul ungar Viktor Orban a făcut această declarație în cadrul programului matinal al postului de radio Kossuth.

Jurnaliștii i-au cerut să comenteze o declarație recentă a unui reprezentant al opoziției, primarul Budapestei, Gergely Karacsonyi, potrivit căreia Ungaria ar fi "deja în război cu Rusia". "Dacă cineva, fără să se ridice de pe scaun, spune astfel de lucruri, este pur și simplu nebun", a răspuns premierul. Potrivit acestuia, nicio persoană sănătoasă la cap care a auzit despre cel de-al Doilea Război Mondial nu și-ar permite astfel de afirmații. "Atît timp cît actualul guvern este la putere, Ungaria nu va intra în război [cu Rusia]", a subliniat Orban.

Anterior, el a declarat în repetate rînduri că liderii UE și alte țări din UE încearcă să implice Ungaria în conflictul din Ucraina, îndemnînd-o să înceapă să furnizeze arme Kievului, însă țara sa "este de partea păcii". De la începutul conflictului ucrainean, guvernul ungar a cerut în mod constant părților adverse să înceteze focul și să înceapă discuții de pace.

22
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?