Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

„Oppenheimer” a obținut cele mai multe premii la SAG Awards 2024

26 feb. 17:00   Externe
1762 0

Drama istorică „Oppenheimer” a obținut cele mai multe premii la gala SAG Awards 2024 de la Hollywood, care a avut loc sîmbătă, sporindu-şi astfel şansele de a fi desemnat cel mai bun film la premiile Oscar de luna viitoare, scrie Reuters.

Filmul despre cursa pentru crearea primei bombe atomice a primit cea mai importantă distincție - cea mai bună distribuție de film - înmînată de membrii sindicatului actorilor SAG-AFTRA, în cadrul unei ceremonii pe covorul roșu la Los Angeles.

Cillian Murphy, care l-a interpretat pe omul de știință J. Robert Oppenheimer, a cîștigat premiul pentru cel mai bun actor de film, iar colegul său de rol Robert Downey Jr. cel mai bun actor în rol secundar.

Actorul irlandez Cillian Murphy a mărturisit că a îmbrăţişat cariera actoricească după ce a încercat să fie muzician, dar se simţea deseori ca un „intrus”.

„Acest lucru este extrem de special pentru mine pentru că vine de la voi”, le-a spus Murphy colegilor săi actori în momentul în care și-a acceptat premiul.


Premiile SAG-AFTRA sînt urmărite cu interes întrucît actorii reprezintă cel mai numeros grup de votanţi în cadrul premiilor Academiei de Film Americane, cele mai prestigioase din industria de cinema.

În acest moment, „Oppenheimer” pare de neoprit. Drama regizorului Christopher Nolan și-a adjudecat deja trofee la Globurile de Aur, la Premiile Academiei Britanice de Film și la alte ceremonii. Distincțiile de la Producers Guild of America, un alt indicator cheie al succesului de la Oscaruri, vor fi anunțate duminică.

Tot în cadrul premiilor SAG, trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost cîştigat de Lily Gladstone, protagonista peliculei „Killers of the Flower Moon”, scrie Reuters și Agerpres.

Da'Vine Joy Randolph a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea unei mame îndoliate în „The Holdovers”.

În categoriile dedicate televiziunii, serialul FX „The Bear” a cîştigat trofeul pentru cea mai bună distribuţie într-o comedie TV, precum şi premii de interpretare acordate protagoniştilor Jeremy Allen White şi Ayo Edebiri.

Serialul HBO „Succession”, care spune povestea luptei pentru control a unei dinastii mediatice, a primit premiul pentru cea mai bună distribuţia în categoria dramă TV.

Elizabeth Debicki, care a interpretat-o pe prinţesa Diana în serialul Netflix „The Crown”, a cîştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramatic. Pedro Pascal, protagonistul serialului „The Last of Us”, a fost desemnat cel mai bun actor într-o dramă TV.

Totodată, SAG-AFTRA a acordat de asemenea un premiu onorific pentru întreaga activitate Barbrei Streisand, actriţă multipremiată, producătoare, regizoare, cîntăreaţă şi compozitoare.

0
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?