Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Oponenții lui Pashinyan au blocat din nou străzile din Erevan

5 mai. 2022,, 10:45   Externe
2235 0

Reprezentanții opoziției care cer demisia prim-ministrului Armeniei, Nikol Pashinyan, au blocat din nou mai multe străzi în Erevan joi dimineață, 5 mai.

Protestatarii împotriva lui Pashinyan îndeamnă cetățeni să se alăture luptei lor. La periferia capitalei armene, polițiștii care au ajuns la locul desfășurării acțiunii au băgat în mașini cîțiva manifestanți.

Anterior, vicepreședintele parlamentului Armean din fracțiunea de opoziție ”Armenia”, Ishkhan Saghatelyan, a prezentat un plan de demitere a prim-ministrului Nikol Pashinyan. El a cerut organizarea de acțiuni de neascultare în întreaga țară. În același timp, a subliniat el, nu trebuie vărsat sînge.

Protestele în Erevan au izbucnit la sfîrșitul lunii aprilie, pe fondul discuțiilor de pace dintre Armenia și Azerbaidjan. Opoziția consideră că acordul pe care premierul îl poate semna cu reprezentanții de la Baku amenință suveranitatea statului și securitatea locuitorilor din Nagorno-Karabah.

Demonstrații au loc zilnic la Erevan începînd cu 1 mai. La ele participă mii de cetățeni nemulțumiți. Pe 3 și 4 mai, poliția a efectuat o serie de rețineri la mitinguri, dar acestea nu s-au oprit nici pînă acum.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?