Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Occidentul a văzut în acest gest al lui Poroşenko o "imitare a gestului lui Putin"

1 noi. 2018,, 17:22   Externe
2866 0

Flori pentru Merkel - preşedintele Ucrainei nu este deloc original – la întrevederea cu Merkel, cancelarul german a primit un buchet de flori.

Angela Merkel efectuează cea de-a doua sa vizită în Ucraina, din ultimii patru ani. Astfel, oficiala germană a sosit la Kiev joi dimineaţa și, fără a pierde timp, a mers la întrevedere cu Petro Poroșenko. Liderul ucrainean l-a întîlnit pe cancelarul german cu un buchet de flori în mîini.

Între timp, Poroșenko vine să repete gestul lui Vladimir Putin, care, în luna mai, anul curent, a uimit întreaga comunitate occidentală atunci cînd i-a oferit Angelei Merkel un buchet de flori.

Atunci, unii observatori occidentali și comentatori au încercat apoi să prindă în acest gest neobișnuit al președintelui rus o încercare de a o discrimina pe Merkel – chipurile el îi subliniază esenţa feminină, pe cînd el ar fi bărbat, aceasta fiind, chipurile, o manifestare de discriminare. Totuşi, acum a venit şi rîndul Poroșenko, care cu greu poate fi numit prieten sau fan al lui Vladimir Putin, totuşi şi el repetă același gest.

În ceea ce privește subiectele discutate de Poroșenko și Merkel, acestea au rămas cele tradiționale – discuţiile epuizante despre situația din estul Ucrainei și din Crimeea, precum și cea de la Marea Azov, discuţiile privind perspectivele Ucrainei și asistenţa din partea Germaniei în procesul integrării euro-atlantice. La general vorbind – subiecte care pot fi dezbătute la nesfîrşit fără ca aceste dezbateri să fie urmate de careva decizii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?