X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Oamenii care fac sport ar putea avea creiere mai mari

14 oct. 2023,, 21:30   Externe
2489 0

Un nou studiu publicat în jurnalul Neurology arată că oamenii care nu au făcut sport aveau un creier mai mic decît cei care fuseseră mai activi, la un interval de 20 de ani, relatează CSID.

Scanările au arătat că persoanele cu o capacitate redusă de mişcare - definită ca perioada de timp în care o persoană poate alerga pe bandă înainte ca pulsul inimii să ajungă la un anumit prag - aveau o probabilitate mai mare să aibă creiere mai mici mai tîrziu în viaţă, comparativ cu oamenii care aveau un nivel de fitness ridicat la vîrsta mijlocie.

În plus, persoanele care au prezentat o tensiune şi un puls al inimii ridicate în timpul exerciţiilor au prezentat o probabilitate mai mare de a avea creiere mai mici. O tensiune care depăşeşte valorile normale şi un puls al inimii ridicat ar putea indica un nivel de fitness redus.

Conform CSID, studii anterioare au arătat că activităţile fizice ajută creierul să combată declinul cognitiv.

"Nu se ştie încă cu exactitate la ce punct în viaţă activităţile fizice sînt cele mai importante pentru sănătatea creierului. Nu putem spune în urma studiului nostru dacă o formă fizică bună în rîndul adulţilor de vîrstă mijlocie sau mai tîrziu în viaţă face diferenţa", a declarat autorul studiului, Nicole Spartano, de la Universitatea din Boston.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?