O țară porneşte de urgenţă afacerile pentru a evita un dezastru economic

4 mai. 2020,, 07:50   Război în Ucraina
2859 1

Armenia va redeschide cîteva magazine, restaurante şi baruri începînd de luni. Acesta marchează începutul unei relaxări semnificative a restricţiilor, care va vedea, de asemenea, reluarea industriilor şi restricţii la mişcarea ridicată, scrie mediafax.ro.

Chiar dacă rata infectării este în creştere faţă de luna aprilie, această decizie a fost luată de vicepremierul Tigran Avinyan. Numărul infecţiilor a crescut de la o medie de 50 pe zi la mijlocul lunii aprilie la peste 100 în ultimele zile.

Reuters raportează că Armenia încearcă să amelioreze o lovitura asupra economiei, care s-ar putea micşora cu 2% în acest an. Magazine mai mici, saloane de înfrumuseţare şi curăţătorilile chimice se vor deschide luni, a declarat Avinyan pe social media. Centrele comerciale, pieţele, toate şcolile şi universităţile vor rămîne închise deocamdată, în timp ce transportul public va rămîne suspendat.

Luna trecută, Armenia, care a raportat 2.273 de cazuri de coronavirus şi 33 de decese, a declarat stare de urgenţă şi a impus blocarea la nivel naţional pentru a încetini răspîndirea infecţiei cu noul virus. Armenii au declarat că pînă la 1,5 milioane de oameni au fost ucişi în timpul Primului Război Mondial, pe măsură ce Imperiul Otoman se prăbuşea, afirmaţii susţinute de multe alte ţări. Însă, Turcia continuă să nege aceste declaraţii şi respinge această etichetă a genocidului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?