X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

O țară din UE intenționează să-și închidă aeroportul pe timp de noapte

8 mai. 19:45   Externe
2992 0

Consiliul Superior al Sănătății din Belgia a declarat că zgomotul și poluarea aerului cauzate de avioanele care decolează și aterizează pe aeroportul Zaventem din Bruxelles afectează negativ sănătatea locuitorilor din zonă.

Agenția a propus interzicerea zborurilor de noapte pe aeroportul din Bruxelles între orele 23:00 și 7:00 și a recomandat reducerea și mai mult a standardelor existente pentru zborurile de noapte și zgomotul aeronavelor.

De asemenea, el a propus reducerea concentrației zborurilor care au loc dimineața devreme sau seara tîrziu. Potrivit Consiliului Sănătății, zgomotul aviatic și poluarea aerului au afectat direct sau indirect aproximativ 160.000 de persoane, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

Consiliul a constatat că efectele negative asupra sănătății persoanelor care locuiesc în jurul aeroportului duc la tulburări de somn, dificultăți de învățare la copii, hipertensiune arterială și boli cardiovasculare.

Ca răspuns la recomandările agenției, conducerea Aeroportului din Bruxelles a precizat că în ultimii 20 de ani nivelul zgomotului avioanelor a scăzut cu aproximativ 60% și că zborurile de noapte sînt necesare pentru transportul de mărfuri.

4
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?