Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

O pictură, despre care se credea ca e pierdută, găsită după un secol

26 ian. 21:30   Externe
2936 0

Un tablou al artistului austriac, Gustav Klimt, despre care s-a crezut că a fost pierdut timp de 100 de ani, a fost găsit la Viena.

"Portretul domnişoarei Lieser" a aparţinut unei familii de evrei din Austria şi a fost văzut ultima dată în public în 1925. Soarta sa de după aceea este neclară, dar familia actualilor proprietari deţine tabloul încă din anii 1960.

Casa de licitaţii im Kinsky estimează valoarea tabloului la peste 54 de milioane de dolari (42 de milioane de lire sterline), notează Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

"O pictură de o asemenea raritate, semnificaţie artistică şi valoare nu a mai fost disponibilă pe piaţa de artă din Europa Centrală de zeci de ani", a declarat im Kinsky într-un comunicat.

Portretul va fi acum scos la licitaţie în 24 aprilie, în numele proprietarilor şi al succesorilor legali ai familiei Lieser. Înainte de asta însă tabloul va fi prezentat în diverse locaţii internaţionale, inclusiv în Marea Britanie, Elveţia, Germania şi Hong Kong, a precizat casa de licitaţii.


4
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?