X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

O furtună puternică în Asia a lăsat milioane de oameni fără curent electric

28 mai. 09:15   Externe
2898 0

O furtună puternică cu ploi abundente provocată de ciclonul Remal a lovit luni coastele Indiei și Bangladeshului. Cel puțin 16 persoane au murit din această cauză, lăsînd milioane de locuitori fără curent electric.

Acest fenomen natural a fost primul ciclon din Golful Bengal în ajunul sezonului musonic, care durează din iunie pînă în septembrie. Din cauza schimbărilor climatice, furtunile din această parte a continentului au devenit mai intense.

Potrivit reprezentanților serviciului meteorologic, în seara zile de duminică, furtuna a traversat zona portului Mongla din sudul Bangladeshului și a insulelor adiacente Sagar din Bengalul de Vest al Indiei, relatează Noi.md cu referire la unian.

Bangladesh a întrerupt în prealabil alimentarea cu energie electrică în unele zone pentru a evita accidentele, în timp ce în multe orașe de coastă copacii căzuți și liniile electrice doborîte au perturbat și mai mult alimentarea cu energie electrică.

Ploile și fluxul mare au deteriorat unele diguri și au inundat zonele de coastă din Sundarbans, unde se află unele dintre cele mai mari păduri de mangrove din lume, aflate pe teritoriul Indiei și Bangladeshului.


Din cauza vremii nefavorabile, luni aeroportul Kolkata din India a fost închis pentru o zi, în timp ce Bangladesh a închis aeroportul din orașul Chattogram din sud-estul țării și a anulat toate zborurile interne către Cox's Bazar.

0
0
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав