X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

O descoperire incredibilă: Ce-au găsit arheologii în Spania

17 mai. 19:45   Externe
4081 0

Într-un sit arheologic din Tossal de Baltarga, un complex de situri din Epoca Fierului din estul Munților Pirinei din Spania, arheologii au făcut o descoperire fascinantă. Oamenii de știință au descoperit o clădire care a fost distrusă de un incendiu în urmă cu 2.200 de ani.

Clădirea, împreună cu întreaga așezare, a fost distrusă de un incendiu care se crede că a avut loc în a doua jumătate a secolului al III-lea î.Hr.

În ciuda tragediei, s-a păstrat o cantitate semnificativă de dovezi arheologice, inclusiv material organic.

Arheologii au descoperit că structura a fost folosită în diverse scopuri și că locuitorii așezării se ocupau de o varietate de activități economice, folosind eficient resursele locale, relatează Noi.md cu referire la unian.

În timpul studiului, echipa a constatat că etajul superior al acestei clădiri era împărțit în încăperi pentru gătit și pentru producția de textile.


La etajul inferior era amenajat un grajd unde s-au păstrat rămășițele a patru oi, o capră și un cal. Etajul superior conținea, de asemenea, boabe comestibile de ovăz și orz, precum și cîteva vase de gătit cu urme de lapte și friptură de porc.

5
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?