X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

O atletă franceză a cucerit Turnul Eiffel folosind forța mîinilor

11 apr. 13:00   Externe
2216 0

Franțuzoaica Anouk Garnier a doborît recordul mondial la cățărare pe frînghie după ce a ajuns miercuri, 10 aprilie, la etajul al doilea al Turnului Eiffel.

Femeia a urcat 110 metri în 18 minute într-un eveniment dedicat strîngerii de bani pentru sprijinirea luptei împotriva cancerului, relatează The Guardian.
Citeşte întreaga ştire: O franțuzoaică a doborît recordul mondial la căţărare pe frînghie: a urcat pînă la etajul al doilea al Turnului Eiffel, transmite libertatea.ro

Anouk Garnier, în vîrstă de 34 de ani, a urcat cei 110 metri în 18 minute, cu două minute mai repede decît se aştepta. „Visul meu a devenit realitate. Este magic”, a declarat Garnier. „Dacă a existat un lucru de care nu m-am îndoit niciodată, acela a fost că voi reuși”.

Precedentul record mondial a fost deținut de atletul sud-african Thomas Van Tonder, care a urcat 90 de metri pe o frînghie între turnurile Soweto din Johannesburg în 2020. Atleta daneză Ida Mathilde Steensgaard a deținut recordul feminin după ce a urcat 26 de metri pe o frînghie la Opera din Copenhaga, în 2022.

Garnier a început să se cațere pe frînghie în 2022, după ce a cîștigat campionatul mondial de curse cu obstacole pentru categoria ei de vîrstă și căuta o nouă provocare. Ea a spus că a fost inspirată de succesul lui Steensgaard. „Mi-am spus: 26 de metri nu este atît de departe, ce monument aș putea escalada?”, a declarat ea pentru AFP.


Garnier a spus că s-a pregătit timp de un an pentru provocarea de miercuri și că a fost fericită să își vadă familia la coborîre. „A fost atît de frumos să îi văd atît de mîndri. Ei sînt cei care mi-au insuflat această disciplină a sportului, de a da mereu tot ce ai mai bun, de a căuta mereu excelența. Datorită lor sînt capabilă să fac lucruri extraordinare astăzi”.

Alpinista a declarat că a dorit, de asemenea, să strîngă bani pentru o organizaţie împotriva cancerului, după ce mama ei a fost diagnosticată cu această boală. „Am văzut-o luptîndu-se atît de mult. Am vrut să fac și eu ceva”, a spus Garnier. Ea plănuiește acum să se întoarcă la cursele cu obstacole și va purta torța olimpică la Marsilia în luna mai, dar a recunoscut că se gîndește deja la viitoarele provocări.

3
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?