Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Noul apel al Chinei către SUA

23 feb. 16:00   Externe
2475 0

Purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a făcut apel la SUA să nu mai vîndă arme Taiwanului și să rupă legăturile militare cu insula.

Se menționează că Departamentul american al Apărării ar fi emis o declarație în care se spune că Departamentul de Stat al SUA a aprobat vînzarea unui sistem tactic avansat de transmisie de date în valoare de aproximativ 75 de milioane de dolari către Taiwan.

Comentînd informațiile în cadrul unei conferințe de presă obișnuite, Mao Ning a declarat că vînzarea de arme americane către Taiwan încalcă grav principiul "o singură Chină" și prevederile celor trei comunicate comune sino-americane, în special comunicatul comun din 17 august 1982.

"Astfel de măsuri subminează suveranitatea și interesele de securitate ale Chinei și dăunează relațiilor sino-americane, precum și păcii și stabilității în regiunea strîmtorii Taiwan", a subliniat diplomatul chinez, precizînd că China se opune cu fermitate acestor acțiuni.

Mao Ning a declarat că partea chineză îndeamnă SUA să respecte cu strictețe principiul "o singură Chină" și prevederile celor trei comunicate comune sino-americane, să înceteze să mai vîndă arme Taiwanului și să rupă legăturile militare cu acesta și să nu mai creeze factori care sporesc tensiunile în regiunea strîmtorii Taiwan.


"China va lua măsuri ferme pentru a proteja suveranitatea statului și integritatea teritorială", a adăugat purtătoarea de cuvînt a Ministerului chinez de Externe.

11
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?