COVID-19 în MOLDOVA

Ninsori puternice în SUA. Peste 800 zboruri au fost anulate

Ninsori puternice în SUA. Peste 800 zboruri au fost anulate

Milioane de americani se luptă cu ninsorile şi nămeții pe ambele coaste ale Statelor Unite. Zăpada a depășit în unele regiuni din est jumătate de metru și au fost înregistrate o mulţime de accidente rutiere, cu numeroşi răniţi.

Mii de americani au rămas blocați cu orele pe aeroporturi după ce și cursele aeriene au avut întîrzieri mari.

Ninsorile abundente i-au luat prin surprindere pe locuitorii de pe coasta de est a Statelor Unite, iar în statul New York a fost decretată stare de urgență, după ce omătul a depășit 50 de centimetri.


Nu au lipsit accidentele pe şosele. Mai multe persoane au fost rănite după ce un autobuz cu 30 de pasageri s-a ciocnit de un camion cu remorcă pe o autostradă din statul New York.

În Boston, Massachusetts, școlile au fost închise pentru că sînt așteptate noi ninsori, iar zăpada ar putea depăși 20 de centimetri.

Furtunile de zăpadă i-au determinat pe oficialii americani să facă un apel public şi să-i roage pe şoferi să-și lase mașinile acasă și să utilizeze transportul în comun.

Charlie Baker, Guvernatorul de Massachusetts: „Am avut cîteva accidente grave în mai multe locuri din Massachusetts, în special în centrul și sudul statului Massachusetts iar acestea au, în mod cert, legătură cu situația drumurilor.”

Nici transporturile aeriene nu au fost scutite de probleme. Aproape 800 de zboruri de pe aeroporturile situate în Estul Statelor Unite au fost anulate sau amînate.

În faţa atîtor probleme, americanii au dat năvală în magazine, în căutare de lopeţi pentru zăpadă.

Este iarnă grea pînă şi în însorita Californie. În regiunile muntoase ale statului de pe coasta de Vest a Americii stratul de zăpada a ajuns să măsoare un metru.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load