Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Nikki Haley a obţinut prima victorie în faţa lui Trump

4 mar. 13:30   Externe
1613 0

Nikki Haley l-a învins pe Donald Trump la alegerile primare republicane din Washington DC, prima sa victorie în faţa fostului preşedinte în campania din 2024 pentru a deveni candidatul republican la preşedinţie.

Ea a pierdut în Carolina de Sud, statul său natal. Dar ea este prima femeie care a cîştigat un scrutin primar republican din istoria SUA.

Cu toate acestea, Trump are un avans uriaş în faţa lui Haley şi este posibil să se confrunte cu Joe Biden la alegerile din noiembrie, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Haley a cîştigat toţi cei 19 delegaţi republicani care au fost puşi în bătaie în Washington DC, ceea ce îi conferă 43 de delegaţi la nivel naţional - mult în urma celor 247 ai lui Trump.

Nikki Haley, fost ambasador al SUA la ONU, a obţinut 62,9% din voturi, faţă de 33,2% pentru Trump.


La rîndul său, Donald Trump este pregătit să cîştige mai mulţi delegaţi săptămîna aceasta, în Super Tuesday, cînd alegătorii din 15 state şi un teritoriu american îşi vor desemna candidatul. Este cea mai importantă zi a competiţiilor de nominalizare, fiind în joc sprijinul a 874 de delegaţi republicani.

3
2
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?