COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mogherini: Nu există alternativă la acordul nuclear cu Iranul

Mogherini: Nu există alternativă la acordul nuclear cu Iranul

Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Federica Mogherini, a declarat, luni, că nu există alternativă la acordul nuclear cu Iranul, la cîteva ore după ce e SUA au prezentat o serie de condiţii pentru semnarea unui nou acord nuclear cu Teheranul,relatează Le Figaro.

Declaraţiile lui Mogherini au fost făcute după ce secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a prezentat o serie de condiţii pentru semnarea unui nou acord nuclear cu Iranul, somînd regimul islamist de la Teheran să renunţe la "comportamentul negativ" şi ameninţînd cu sancţiuni dure.

”Discursul secretarului Pompeo nu a demonstrat deloc cum retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul va face regiunea mai sigură de ameninţarea proliferării nucleare sau cum ne va plasa într-o poziţie mai bună pentru a influenţa conduita Iranului în domeniile dincolo de raza acţiune a acordului nuclear. Nu există vreo soluţie alternativă la acest acord. Uniunea Europeană este şi va rămîne angajată în favoarea continuării punerii în aplicare complete şi efective a acordului atît timp cît Iranul îşi va respecta toate angajamentele legate de programul nuclear, cum a făcut pînă în prezent”, a declarat Mogherini.


Mike Pompeo a prezentat o serie de "solicitări fundamentale", subliniind că Administraţia de la Washington "preferă semnarea unui tratat", cu Iranul, în contextul în care preşedintele Donald Trump tocmai a dispus retragerea Statelor Unite din Tratatul nuclear din 2015.

Secretarul de Stat american a avertizat că Statele Unite "vor aplica presiuni financiare fără precedent asupra regimului din Iran" dacă nu va aplica solicitările SUA. "S-ar putea ajunge la cele mai puternice sancţiuni din istorie", a atras atenţia Mike Pompeo.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load