X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Mii de medici sînt în grevă în Marea Britanie

27 iun. 23:00   Externe
1555 0

Mii de medici din Anglia se află în cea de-a 11-a grevă, ca parte a unei dispute de lungă durată cu guvernul britanic cu privire la salarii și condiții de muncă, la doar cîteva zile înainte de alegerile parlamentare din Regatul Unit.

British Medical Association, sindicatul medicilor, afirmă că salariul acestora a scăzut cu un sfert în ultimii 15 ani și solicită o creștere de 35%.

Sindicatul afirmă că medicii nou calificați cîștigă aproximativ 15 lire sterline (19 dolari) pe oră, în timp ce salariul minim din Marea Britanie este puțin peste 10 lire sterline pe oră.

Guvernul conservator declară că a majorat salariile medicilor cu între 8,1% și 10,3% anul trecut și a numit-o o măsură generoasă, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

În același timp, acesta susține că guvernul nu poate face o ofertă de majorare a salariilor în perioada preelectorală, însă sindicatul a refuzat să pună capăt grevelor.


Sindicatul medicilor a declarat că este pregătit să negocieze și a purtat deja discuții cu Partidul Laburist din opoziție, care are un avans semnificativ în sondaje.

Greva a început joi și se va încheia marți, cu doar două zile înainte de alegerile parlamentare din 4 iulie.

2
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?