COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Microsoft concediază jurnaliști și îi înlocuiește cu roboți

Microsoft concediază jurnaliști și îi înlocuiește cu roboți

Mai mulți jurnaliști au fost concediați de către Microsoft, după ce compania a decis să îi înlocuiască cu un software de inteligență artificială.

Ziariștii care scriau știrile pentru pagina Microsoft MSN și pentru browserul Edge (folosit zilnic de milioane de britanici) au fost anunțați că firma nu mai are nevoie de serviciile lor, deoarece roboții le vor prelua activitatea, informează forbes.ro cu refrire la The Guardian.

Circa 27 de jurnaliști angajați de PA – fosta Press Association – au fost anunțați săptămîna aveasta că vor rămîne fără loc de muncă în circa o lună, după ce Microsoft a decis că nu mai este nevoie de oameni pentru a selecta, a edita și a curatoria știrile de pe paginile sale.


“Îmi petrec tot timpul citind despre cum automatizarea și inteligența artificială ne vor lua locurile de muncă, iar acum iată că mi s-a întîmplat – inteligența artificială chiar mi-a luat job-ul”, a spus unul dintre jurnaliștii disponibilizați, citat de The Guardian.

Unii dintre jurnaliștii concediați aveau o experiență semnificativă în domeniu, în vreme ce alții sperau să aibă o carieră în industria media. Ei avertizează că folosirea inteligenței artificiale este riscantă, deoarece nu poate garanta respectarea strictă a standardelor editoriale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load