COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6720
Coronavirus stiri: 7491

Metropola israeliană Tel Aviv, ţinta unui atac puternic cu rachete lansate din Fîşia Gaza

12 mai. 07:12   În lume
1255 0

Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta, marţi seară, a unui atac masiv cu rachete lansate din Fîşia Gaza, după ce armata israeliană a distrus o clădire cu 13 etaje, turnul Hanadi, considerată un fief al mișcării Hamas.

Premierul israelian, care a promis o ripostă dură, și-a avertizat concetățenii că acțiunile violente ar putea dura „ceva timp”.

Trei cetățeni israelieni și peste 30 de palestinieni au murit în această spirală a violențelor, cea mai gravă din ultimii patru ani.

Astfel, Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență, miercuri, în urma escaladării violențelor între israelieni și palestinieni, iar coordonatorul special al Națiunilor Unite pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a cerut încetarea imediată a ostilităților, avertizînd că așa cum arată lucrurile, „ne îndreptăm către un război în toată regula”.

Liderii de ambele părți au responsabilitatea de calma situația, spune diplomatul. „Prețul războiului din Gaza este devastator și este plătit de oamenii obișnuiți”, subliniază Tor Wennesland.


Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽