X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Meteorologii americani, îngrijorați: "Acest fenomen ar putea apărea în această vară"

10 mai. 22:00   Externe
2802 0

Fenomenul meteorologic El Nino ar trebui să bată în retragere pînă în luna iunie, dar ar putea fi înlocuit de La Nina din a doua jumătate a acestui an, au anunțat meteorologii din SUA.

Există 49% şanse ca fenomenul La Nina să se dezvolte în timpul perioadei iunie-august, acest procent urmînd să crească la 69% pentru perioada iulie-septembrie, potrivit specialiștilor.

Ciclul de tipare meteorologice – care pot cauza incendii de vegetaţie, cicloane tropicale şi secete prelungite – este vital pentru fermierii din lumea întreagă.

În America Latină, aceste fenomene au afectat culturi cum sînt cele de grîu, soia şi porumb, afectînd economiile din regiune, care depind adeseori foarte mult de agricultură, notează Noi.md cu referire la economica.net.

Vremea caldă şi uscată din Asia în timpul fenomenului El Nino de anul trecut a determinat India, un important producător de orez, să îşi restricţioneze exporturile după un sezon musonic de slabă intensitate, în timp ce producţia de grîu a Australiei, al doilea exportator mondial, a fost grav afectată.


Însă ploile abundente din mai multe zone ale Americilor au îmbunătăţit perspectivele producţiei agricole în Argentina şi în cîmpiile din sudul Statelor Unite.

Întregul tipar meteorologic ce cuprinde El Nino, La Nina şi o fază neutră între cele două fenomene durează de obicei între doi şi şapte ani.

1
3
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?