Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1340

Meta lucrează la elaborarea unei noi rețele de socializare

11 mar. 2023,, 13:00   Externe
3111 0

Meta, compania mamă a rețelei de socializare Facebook, are în plan să lanseze o nouă aplicație de socializare, în încercarea de a detrona Twitter din poziția de „agoră digitală” la nivel mondial.

„Sîntem în etapa de cercetare, în ceea ce privește o rețea socială autonomă, unde utilizatorii pot distribui mesaje în timp real. Credem că există o oportunitate pentru un spațiu distinct în care creatorii și personalitățile publice să poată trimite informații în timp util despre interesele lor”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvînt al Meta, prin e-mail.

Noua aplicație de la Meta se va baza pe un cadru similar cu cel al aplicației lor, Mastodon, un serviciu care seamănă foarte mult cu Twitter și care a fost lansat în 2016.

O aplicație care va semăna cu Twitter i-ar permite gigantului Meta să profite de situația actuală dificilă a companiei conduse de Elon Musk, care se confruntă cu reducerea costurilor.

Planurile companiei Meta sînt anunțate într-un moment în care cea mai mare platformă a sa, Facebook, se luptă să atragă atenția unui public mai tînăr, în timp ce investițiile sale uriașe în metavers, o lume virtuală în care utilizatorii pot interacționa și lucra, arată mici semne că va da roade, cel puțin pe termen scurt, transmite Reuters.


În același timp, și aplicația Instagram se confruntă cu o concurență acerbă din partea TikTok, o platformă pe care creatorii de conținut și influencerii aleg să o utilizeze din ce în ce mai mult, în ultima vreme, în defavoarea Instagramului.

Data la care Meta va lansa noua aplicație nu este cunoscută, încă.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?