Eurovision stiri: 490
Transnistria stiri: 1302

Marocul va oferi asistență financiară directă celor care și-au pierdut casele

15 sep. 2023,, 20:30   Externe
2262 0

Autoritățile marocane, ca parte a implementării unui program de relocare a persoanelor rămase fără adăpost ca urmare a cutremurului devastator din 8 septembrie, vor oferi asistență financiară directă victimelor.

O comisie interministerială a pregătit un program de relocare care acoperă aproximativ 50.000 de unități de locuințe distruse complet sau parțial în cele cinci provincii afectate de seism.

În conformitate cu acest program, oamenii vor fi mutați temporar din zonele în care s-a produs cutremurul în locuri unde se pot adăposti de frig și precipitații. În plus, statul va acorda fiecărei gospodării afectate asistență de urgență în valoare de 30 de mii de dirhami (aproximativ 2,9 mii de dolari), notează Noi.md cu referire la adevarul.ro.

Programul prevede și măsuri imediate de refacere a locuințelor, care vor fi implementate după examinări și pregătirea șantierului. În acest scop, se preconizează acordarea de asistență financiară directă în valoare de 140 de mii de dirhami (aproape 13,8 mii USD) pentru proprietarii de case complet distruse și 80 de mii de dirhami (aproximativ 7,8 mii USD) pentru acoperirea lucrărilor de restaurare a caselor parțial distruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?