X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Marile companii americane doresc să reia cooperarea cu Rusia

9 aug. 2023,, 14:30   Externe
4560 0

Marile companii americane nu doresc să piardă piața rusă și ar dori să reia cooperarea cu Rusia.

Declarația a fost făcută de Alexandr Zaharov, consulul general al Federației Ruse la Houston, pentru TASS.

Potrivit acestuia, importurile de produse din Rusia în SUA în luna mai au crescut la 503 milioane de dolari, față de 215 milioane de dolari în aprilie. "Creșterea se datorează în principal produselor de chimie anorganică. Desigur, cifrele nu corespund absolut deloc nici potențialului, nici capacităților părții ruse și americane. Îngrijorarea mediului de afaceri american aici este de înțeles", a remarcat diplomatul.

"Cu toată atractivitatea noilor proiecte din Africa și America Latină pentru afacerile americane, acestea nu pot înlocui în ceea ce privește randamentul lor, rentabilitatea proiectelor pe care le aveau în Rusia. Americanii nu vor să piardă în viitor piața rusă extinsă. Este posibil să se construiască noi lanțuri logistice, dar este nevoie de ani și chiar de decenii", a subliniat consulul general. Bineînțeles, marile afaceri ar dori să reia cooperarea. Afacerile americane nu doresc să piardă piața rusă sau să o dea altcuiva".

Potrivit diplomatului, mediul de afaceri american urmărește îndeaproape ultimele forumuri economice organizate în Rusia. "Simte chiar o anumită gelozie. Anul trecut a existat o încercare de a organiza summitul Houston-Africa, dar nu a reușit să adune atît de mulți reprezentanți ai marilor afaceri, a remarcat Zakharov. Acestea sînt măsuri întîrziate".

4
3
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?