X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Ungaria: SUA au obținut un avantaj competitiv

26 mai. 2023,, 14:30   Externe
2654 0

Conflictul din Ucraina și sancțiunile împotriva Rusiei au oferit companiilor comerciale din SUA un avantaj semnificativ față de concurenții lor europeni.

Această opinie a fost exprimată de ministrul ungar al Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe, Peter Szijjártó, după o întîlnire la Bruxelles cu omologii săi din Uniunea Europeană care se ocupă de dezvoltarea economică și regională.

Reuniunea s-a axat în special pe cooperarea UE cu Statele Unite și China. În acest sens, ministrul de Externe a remarcat că măsurile protecționiste "patriotice" adoptate de administrația Joe Biden au creat o poziție privilegiată pentru companiile americane, în timp ce companiile europene au fost puternic dezavantajate din cauza sancțiunilor impuse împotriva Rusiei. "Răspunsul american [la conflictul ucrainean] a fost bun pentru toate companiile americane, iar răspunsul european a fost rău pentru toate companiile europene", a declarat Szijjártó în cadrul unei întîlniri cu jurnaliștii maghiari, care a fost transmisă de televiziunea M1.

"Companiile europene se află într-un dezavantaj competitiv sever în comparație cu companiile americane din cauza diferențelor dintre reacțiile economice americane și europene" la conflictul ucrainean, la sancțiuni și la consecințele acestor evenimente asupra economiei globale", a precizat ministrul.

El a spus că nu crede în capacitatea Comisiei Europene de a determina SUA să reducă măsurile protecționiste și barierele discriminatorii în comerțul internațional care afectează afacerile europene. În schimb, a spus Szijjártó, UE ar trebui să adopte măsuri simetrice, similare celor impuse de SUA, dar benefice pentru companiile europene.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?