Cazul Șor stiri: 594

Mai mulţi oficiali turci şi americani se vor întîlni la Washington

7 aug. 2018,, 18:50   Război în Ucraina
1934 0

O delegaţie formată din oficiali turci va efectua o vizită oficială la Washington săptămîna aceasta pentru a discuta cu oficialii americani despre disputa dintre cei doi aliaţi NATO, au informat surse diplomatice, citate de presa din Turcia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Relaţiile dintre Ankara şi Washington au devenit tensionate pe fondul perspectivelor diferite privind Siria şi în urma arestării pastorului american Andrew Brunson în Turcia.

CNN a relatat recent că mai multe surse diplomatice au informat că SUA şi Turcia au ajuns la un acord iniţial privind anumite probleme, fără a da mai multe detalii.

Administraţia prezidenţială a Statelor Unite a anunţat săptămîna trecută că Washingtonul va impune sancţiuni împotriva unor oficiali turci, din cauza detenţiei pastorului protestant Andrew Brunson.

Pastorul evanghelic Andrew Craig Brunson, în vîrstă de 50 de ani, a fost eliberat miercuri după un an şi jumătate de închisoare, din "motive medicale", dar acum se află în arest la domiciliu. Acesta a fost arestat în ancheta privind complotul militar produs în Turcia în iulie 2016.


Donald Trump a cerut în mai multe rînduri eliberarea pastorului, afirmînd că arestarea acestuia este o "ruşine".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?