Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Macron dă vina pe rețelele sociale pentru amploarea revoltelor din Franța

30 iun. 2023,, 23:00   Externe
4372 0

Președintele francez s-a întors mai repede decît era programul de la un summit european de la Bruxelles pentru a se întîlni cu cabinetul său într-o ședință de urgență, azi, la ora 14.00, relatează Reuters.

Imediat după ședință, Macron a dat vina pe rețelele sociale pentru amploarea și violența revoltelor de stradă pornite după împușcarea mortală a unui adolescent de către poliție și a anunțat noi măsuri și mobilizarea de „mijloace suplimentare” pentru a face față revoltelor.

Emmanuel Macron a mai spus că „platformele și rețelele sociale au jucat un rol considerabil în mișcările din ultimele zile”. Președintele francez a citat, de exemplu, TikTok și Snapchat, care au asistat la „organizarea de adunări violente”. „Uneori ai impresia că unii dintre ei trăiesc în stradă jocurile video care i-au intoxicat”, a spus el despre tinerii care comit acte de violență. „Vom lua o serie de măsuri în următoarele ore” pentru a organiza „eliminarea celor mai sensibile conținuturi” în colaborare cu platformele, a mai anunțat liderul francez, anunță digi24.ro

De asemenea, vor fi luate măsuri pentru „a-i identifica pe cei care folosesc aceste rețele sociale pentru a îndemna la dezordine sau pentru a exacerba violența”, a precizat Emmanuel Macron. La finalul celulei interministeriale de urgență la care au participat miniștrii guvernului francez și pe care a prezidat-o, Macron a anunțat că vor fi mobilizate „mijloace suplimentare” pentru a face față revoltelor. De altfel, Emmanuel Macron a condamnat „o situație inacceptabilă”. „Nimic nu justifică violența”, a mai spus el la finalul ședinței.

„A existat o exploatare inacceptabilă a morții unui adolescent, pe care o deplîngem cu toții, cînd acesta ar trebui să fie un moment de reculegere și de respect”, a adăugat președintele francez.

1
3
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?