X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Lukașenko a vorbit despre propunerea Ucrainei de a încheia un pact de neagresiune

24 ian. 2023,, 15:30   Externe
2914 0

Partea ucraineană oferă Belarusului să încheie un pact de neagresiune.

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a vorbit despre acest lucru la o întîlnire privind situația socio-politică și starea criminalității din țară, informează BelTA.

Potrivit lui Lukașenko, Occidentul încă nu renunță la planurile sale pentru Belarus. El a menționat că extremiștii și militanții sînt instruiți în Ucraina.

„Nu știu de ce au nevoie ucrainenii. Pe de o parte, ei ne cer să nu luptăm cu Ucraina sub nicio formă, pentru ca trupele noastre să nu se deplaseze acolo. Se propune să fie încheiat un pact de neagresiune. Și pe de altă parte, ei pregătesc acest amestec exploziv și îi înarmează”, a menționat șeful țării.

Pe 23 ianuarie, Lukașenko a spus că situația din jurul Belarusului de astăzi nu este ușoară. Este vorba atît de situația militaro-politică, cît și de situația economică. În aceeași zi, șeful republicii a aprobat pentru prima dată decizia de a proteja frontiera de stat în spațiul aerian.


Marți, 24 ianuarie, postul de televiziune de stat Belarus 1 a raportat că polițiștii de frontieră ucraineni organizează în mod regulat provocări la granița cu Belarus. Se presupune că au răpit și avariat în mod repetat piloni de frontieră din Belarus.

5
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?