Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Lukașenko a calificat situația din jurul Belarusului drept dificilă

23 ian. 2023,, 15:30   Externe
2450 1

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a numit situația din jurul republicii mai dificilă ca niciodată.

Șeful statului belarus este citat de agenția BelTA.

„Particularitatea acestui an este că, așa cum n-a mai fost niciodată înainte, în opinia mea, situația din jurul Belarusului – situația militaro-politică și cea economică – sînt departe de a fi simple. Aceasta este particularitatea întîlnirii noastre de astăzi”, a declarat liderul belarus la un eveniment de aprobare a deciziilor de protejare a frontierei de stat în 2023.

El a subliniat că situația se schimbă rapid, iar dinamica este foarte mare. Lukașenko i-a cerut lui Anatoly Lappo, președintele Comitetului de frontieră de stat, să descrie situația. În plus, în cadrul întîlnirii vor fi discutate aspecte legate de refugiați și sprijinul pentru armată.

Mai devreme s-a difuzat o informație potrivit căreia Kievul a desfășurat 17,2 mii de soldați la granița cu Belarus. Potrivit Comitetului de frontieră de stat din Belarus, statele vecine ale Uniunii Europene și Ucraina militarizează activ zonele de frontieră și desfășoară activități de informații. Se precizează că numărul trupelor de la graniță a ajuns la circa 23,5 mii de oameni.


3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?