X 

Lukașenko a răspuns acuzațiilor privind falsificarea voturilor în alegeri

11 feb. 2021,, 13:55   Război în Ucraina
1848 10

Falsificarea a 80 la sută din voturi în alegerile prezidențiale este imposibilă, a declarat președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, comentînd acuzațiile privind falsificarea rezultatelor alegerilor. Cuvintele lui au fost citate de RIA Novosti.

"Ei bine, știți, sincer, guvernatorii noștri au un obicei - să arate la cine este mai bine. Și cineva ar putea falsifica o jumătate de procent, un procent, două. Dar ascultați, Dar nu poți desena 80%", a spus președintele.

După cum scrie lenta.ru, el a adăugat că "dacă cuiva nu-i place 80%", las să fie 76 sau 68, "ca în medie privind chestionarele". "Dar oricum noi sîntem cîștigători, pe noi ne siuține marea majoritate a poporului", a subliniat Lukașenko la Adunarea Populară din Rusia. Delegații au susținut aceste cuvinte cu aplauze.

Anterior, pe 11 februarie Lukașenko a declarat că Belarus trece printr-un moment de cotitură în istoria sa și a comparat situația actuală cu prăbușirea URSS și consecințele sale. "Singura diferență este că atunci era o lipsă totală de siguranță. Nu era țară, nu era nimic. Un moment de cotitură, haos în mintea oamenilor", a precizat el.

Alegerile prezidențiale din Belarus au avut loc pe 9 august 2020. CEC a anunțat că Lukașenko, care conduce țara din 1994, a acumulat 80% din voturi. Acest lucru a provocat proteste masive care durează deja de șase luni. Lukașenko este sigur că în spatele lor se află Occidentul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий