Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4068

Lukașenko a răspuns acuzațiilor privind falsificarea voturilor în alegeri

11 feb. 2021,, 13:55   Externe
2121 10

Falsificarea a 80 la sută din voturi în alegerile prezidențiale este imposibilă, a declarat președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, comentînd acuzațiile privind falsificarea rezultatelor alegerilor. Cuvintele lui au fost citate de RIA Novosti.

"Ei bine, știți, sincer, guvernatorii noștri au un obicei - să arate la cine este mai bine. Și cineva ar putea falsifica o jumătate de procent, un procent, două. Dar ascultați, Dar nu poți desena 80%", a spus președintele.

După cum scrie lenta.ru, el a adăugat că "dacă cuiva nu-i place 80%", las să fie 76 sau 68, "ca în medie privind chestionarele". "Dar oricum noi sîntem cîștigători, pe noi ne siuține marea majoritate a poporului", a subliniat Lukașenko la Adunarea Populară din Rusia. Delegații au susținut aceste cuvinte cu aplauze.

Anterior, pe 11 februarie Lukașenko a declarat că Belarus trece printr-un moment de cotitură în istoria sa și a comparat situația actuală cu prăbușirea URSS și consecințele sale. "Singura diferență este că atunci era o lipsă totală de siguranță. Nu era țară, nu era nimic. Un moment de cotitură, haos în mintea oamenilor", a precizat el.

Alegerile prezidențiale din Belarus au avut loc pe 9 august 2020. CEC a anunțat că Lukașenko, care conduce țara din 1994, a acumulat 80% din voturi. Acest lucru a provocat proteste masive care durează deja de șase luni. Lukașenko este sigur că în spatele lor se află Occidentul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?