Transnistria stiri: 1326
Eurovision stiri: 494

Liderul sîrb și-a exprimat îngrijorarea cu privire la direcția actuală a conflictului ucrainean

31 iul. 2023,, 19:15   Externe
2778 0

Victoria Rusiei în conflictul cu Ucraina va însemna o înfrîngere pentru Occidentul colectiv, inclusiv pentru întreaga Alianță Nord-Atlantică.

Acest lucru a fost declarat de președintele sîrb Aleksandar Vučić în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Prva.

Liderul sîrb și-a exprimat îngrijorarea cu privire la direcția actuală a conflictului ucrainean. În opinia sa, cînd "unele linii vor fi rupte la un moment dat", va avea loc o catastrofă din partea Federației Ruse sau a Ucrainei.

"Mi-e teamă că niciuna dintre părți nu-și poate permite să piardă. Pe de o parte, Putin nu trebuie să piardă <...> Occidentul nu trebuie să piardă <...> Occidentul nu trebuie să piardă, adică Ucraina nu trebuie să piardă, pentru că astfel America, Uniunea Europeană, adică NATO și Occidentul colectiv vor fi înfrînte", a spus președintele, adăugînd că "acesta este un război al răbdării și al epuizării".

Anterior, Vučić a declarat că tensiunile din zona de conflict din Ucraina continuă să crească și că nu au atins încă vîrful escaladării. De asemenea, el a precizat că forțele armate sîrbe devin mai eficiente și își sporesc pregătirea de luptă prin studierea în detaliu a conflictului din Ucraina.


După izbucnirea războiului din Ucraina, președintele sîrb a declarat că țara sa susține integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu va impune sancțiuni împotriva Rusiei. Vučić a spus că Serbia consideră Rusia și Ucraina state frățești și regretă ceea ce se întîmplă în estul Europei. El a mai spus că Belgradul este pregătit să ofere ajutor umanitar Kievului.

10
0
0
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?