X 
Cazul Șor stiri: 594

Vucić: "Conflictul din Ucraina a arătat ipocrizia Occidentului".

21 apr. 12:30   Război în Ucraina
2937 0

Conflictul din Ucraina a schimbat multe lucruri, în special, a arătat ipocrizia Occidentului.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucić, a declarat acest lucru într-un interviu acordat Prva TV.

"El (ministrul suedez de externe Tobias Billström - notă TASS) mi-a spus că războiul a schimbat totul. Da, s-a schimbat, multe lucruri s-au schimbat și ne-am dat seama ce ipocrizie era din partea voastră (a Occidentului) tuturor", a spus el.

Vucić a subliniat că, în prezent, Occidentul amenință Serbia, care se comportă în conformitate cu dreptul internațional și cu Carta ONU.

Anterior, Ivica Dačić, prim-vicepremier și ministru de externe al Serbiei, a declarat că acordurile de la Bruxelles dintre Belgrad și Pristina sînt la fel de false ca și acordurile de la Minsk privind Ucraina, iar Vucić și-a exprimat teama că neimplementarea acordurilor de la Bruxelles ar putea duce la război, așa cum s-a întîmplat cu acordurile de la Minsk.


Într-un interviu acordat la 7 decembrie 2022 ziarului german Die Zeit, fostul cancelar german Angela Merkel a calificat acordurile de la Minsk drept "o încercare de a da timp Ucrainei să devină mai puternică. Potrivit acesteia, "era clar pentru toată lumea" că conflictul era înghețat și că problema nu fusese rezolvată, "dar asta a fost ceea ce a dat Ucrainei un timp neprețuit". Ea s-a întrebat dacă la acea vreme țările NATO ar fi putut sprijini Kievul în măsura în care o fac acum. Ulterior, fostul președinte francez François Hollande a confirmat spusele Angelei Merkel, potrivit cărora aceste acorduri au fost necesare pentru a da Kievului un răgaz și pentru a se asigura că armata ucraineană este pregătită pentru un nou conflict.

24
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?