X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Lavrov a vorbit despre consecințele aderării Suediei și Finlandei la NATO

6 iun. 2022,, 18:45   Externe
3007 0

Aderarea Suediei și Finlandei la Alianța Nord-Atlantică nu va îmbunătăți situația în domeniul securității globale care s-a dezvoltat în prezent în lume.

Astfel de consecințe ale deciziilor Stockholm și Helsinki pentru Moscova au fost prognozate de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează TASS.

"Vom vedea cum va decurge acest proces [de aderare]. Un singur lucru ne poate îngrijora: dacă aderarea Suediei și Finlandei la NATO va crea amenințări fizice și materiale directe la adresa securității noastre. Faptul că din punct de vedere politic acest lucru nu va face situația mai bună, în opinia mea, este evident pentru orice politician", a spus ministrul.

Diplomatul a menționat, de asemenea, importanța poziției Turciei în ceea ce privește posibila intrare a noilor țări în alianță. Potrivit acestuia, în ciuda diferențelor serioase cu privire la o serie de aspecte, Moscova și Ankara sunt gata să țină cont de interesele reciproce și să ajungă la un consens în timpul negocierilor.

Anterior, Lavrov a spus că acțiunile țărilor din Occidentul colectiv arată disponibilitatea acestora de a continua tot felul de presiuni asupra Moscovei prin toate metodele și mijloacele disponibile. "O astfel de ipocrizie ne-a fost demonstrată deja în mod repetat, inclusiv în perioada tragicului bombardament din Iugoslavia din 1999 de către cei care au crezut în victoria lor în Războiul Rece și în dreptul lor de a construi lumea exclusiv după propriile modele", a spus ministrul.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?