X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

NATO a recunoscut imposibilitatea unei intrări rapide a Suediei și Finlandei în alianță

3 iun. 2022,, 14:30   Externe
2025 0

Reprezentanții țărilor NATO nu vor putea cădea de acord asupra intrării Suediei și Finlandei în bloc pînă la începerea summitului NATO de la Madrid. Acest lucru a fost declarat de ministrul adjunct de Externe al Poloniei Pavel Yablonsky la o emisiune a postului de radio RMF.

„Cînd vine vorba de admiterea de noi membri în NATO, este un proces pe termen mult mai lung. Nu este atît de rapid și nu este atît de ușor. Va dura cel puțin cîteva luni ”, a spus Yablonsky. El a recunoscut imposibilitatea soluționării chestiunii intrării statelor scandinave, avînd în vedere dificultățile apărute cu poziția Turciei privind sprijinul de la Stockholm și Helsinki a organizațiilor ostile Ankarei.

Potrivit ministrului adjunct de Externe al Poloniei, după îndeplinirea condițiilor turcești, Ankara nu va bloca intrarea Suediei și Finlandei în alianță. „Negocierile [cu Turcia] sînt în desfășurare și cred că vor duce la faptul că vom avea doi noi membri NATO în scurt timp”, a spus el.

Anterior, parlamentarul finlandez Johan Kvarnström a declarat că Finlanda nu va extrăda în Turcia kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și membri ai Organizației Teroriste Fethullahist (FETO). Pentru a depăși preocupările turcilor cu privire la activitățile PKK și FETO, politicianul finlandez și-a propus stabilirea unui dialog atît la nivel bilateral, cît și în format NATO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?