Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Lavrov a obţinut permisiunea autorităţilor bulgare să traverseze spaţiul aerian al ţării

28 noi. 2023,, 10:45   Externe
2311 0

Eleonora Mitrofanova, ambasadorul Rusiei în Bulgaria, a afirmat că a obţinut permisiunea autorităţilor bulgare pentru ca avionul ministrului rus de externe Serghei Lavrov să traverseze spaţiul aerian al acestei ţări pentru a participa la o reuniune ministerială a OSCE în Macedonia de Nord, transmite Ukrainska Pravda.

Potrivit ambasadorului rus, Ministerul bulgar de Externe a dat un „răspuns pozitiv” la o notă a ambasadei Moscovei cu privire la problema avionului lui Lavrov care va zbura prin Bulgaria. „Ministerul bulgar de Externe ne-a informat oficial că ministrul nostru are permisiunea de a zbura în spaţiul aerian al ţării”, a declarat ea.

Ministerul bulgar nu a făcut deocamdată niciun comentariu oficial.

Anterior, Lavrov a declarat că delegaţia rusă va participa la reuniunea ministerială a OSCE de la Skopje dacă Bulgaria va permite avionului său să zboare prin spaţiul său aerian.

Săptămîna trecută, guvernul Macedoniei de Nord a dat permisiunea ca avioanele ruseşti să survoleze teritoriul său pentru ca delegaţia să poată participa la reuniunea ministerială a OSCE. Cu toate acestea, potrivit presei, ministrul apărării din această ţară, Slavjanka Petrovska, s-a opus acestei decizii.


12
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?