Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

La Paris, protestatarii fermieri au pătruns la Macron

24 feb. 12:30   Externe
3160 0

La Paris, fermierii nemulțumiți de politicile guvernamentale au rupt un cordon de poliție și au luat cu asalt pavilionul expozițional unde sosise președintele francez Emmanuel Macron.

Fermierii cu fluiere și steaguri sindicale, plănuind să protesteze și să-l huiduie pe șeful statului, s-au înghesuit încă de dimineață la intrarea în expocentrul Port-de-Versay, relatează ria.ru.

În ciuda prezenței forțelor de ordine care blochează intrarea în expocentru, cîteva sute de fermieri au reușit să pătrundă înăuntru.

O bătaie a izbucnit între agenții de securitate și protestatari. Poliția a început să-i împingă afară din clădire.

Macron se afla la primul etaj al clădirii în acel moment. El urma să vorbească cu fermierii și cu sindicatele. Unii dintre ei sînt gata să se întîlnească cu președintele, dar mulți sînt împotriva prezenței sale la Salon de l'Agriculture, deoarece, în opinia lor, autoritățile "nu au făcut suficient pentru agricultori".


CRS (echipele de represiune ale poliției) au început să se îndrepte spre expocentru.

Protestele agricultorilor s-au intensificat în Franța în ultimele săptămîni. Manifestanții au blocat principalele autostrăzi cu tractoare, grămezi de fîn și grămezi de gunoi de grajd. De asemenea, fermierii au aruncat cu gunoi de grajd și deșeuri asupra prefecturilor și clădirilor administrative. Ei cer recunoașterea importanței activităților lor și au denunțat politicile agricole guvernamentale care, în opinia lor, îi fac necompetitivi.

În special, fermierii se opun importului de produse agricole, restricțiilor privind utilizarea apei pentru irigații, creșterii costului motorinei, precum și măsurilor restrictive de protecție a mediului și creșterii poverii financiare asupra producției.

19
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?