X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

La Berlin a avut loc o acțiune de solidaritate cu Israelul

22 oct. 2023,, 17:01   Externe
3624 0

Aproximativ 3 mii de oameni s-au adunat duminică la Poarta Brandenburg din centrul Berlinului pentru a-și exprima solidaritatea cu Israelul pe fondul escaladării conflictului palestino-israelian, relatează Bild.

Acțiunea a fost organizată de Societatea Germano-Israeliză cu sprijinul partidelor politice și al comunităților religioase. Participanții la miting fluturau steaguri israeliene, relatează ria.ru.

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a ținut un scurt discurs în fața manifestanților. „În aceste ore groaznice, sîntem alături de voi!” a spus Steinmeier. De asemenea, președintele a numit orice atac asupra evreilor și instituțiilor acestora din țară drept o rușine pentru Germania.

Pe parcursul săptămânii trecute, la Berlin a avut loc un val de proteste pro-palestiniene, care de multe ori au escaladat în revolte. În urma celor mai recente, zeci de polițiști au fost răniți.


Mass-media a mai relatat că în capitala Germaniei, cazurile de pictare cu stele cu șase colțuri pe casele în care se presupune că locuiesc evrei au devenit mai frecvente; reprezentanții comunităților evreiești din alte orașe ale Germaniei au raportat incidente similare pe rețelele de socializare.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав