X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

"Kaspersky", interzis în SUA

21 iun. 12:45   Externe
2460 0

SUA au anunţat interzicerea programelor antivirus ruseşti Kaspersky în SUA, precum şi pentru cetăţenii americani peste tot în lume, reproşînd acestui gigant din domeniul securităţii cibernetice apropierea sa de Moscova.

„Kaspersky nu va mai putea, între alte activităţi, să vîndă softurile sale în SUA sau să furnizeze actualizări ale softurilor deja utilizate”, a anunţat Departamentul Comerţului al SUA.

Interdicţia se aplică de asemenea societăţilor afiliate, filiale şi societăţi-mamă ale Kaspersky Lab”, a precizat ministerul american, notează Noi.md cu referire la cotidianul.ro.

Cu toate acestea, Kaspersky va fi autorizat să-şi desfăşoare unele activităţi pînă pe 29 septembrie, pentru a le da clienţilor timp să găsească o alternativă.

Companiile şi persoanele private care vor continua să utilizeze antivirusul Kaspersky nu se expun cu toate acestea unor sancţiuni din partea SUA, însă sînt avertizate în legătură cu riscurile legate de securitatea cibernetică, precizează Departamentul Comerţului.


1
1
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав