TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Italia: Au fost introduse restricții suplimentare în cinci regiuni

Ministerul italian al Sănătăţii a decis sîmbătă impunerea de restricţii suplimentare în cinci regiuni, printre care Lombardia, în cadrul luptei împotriva epidemiei de Covid-19, dar şi ridicarea lor aproape totală în Sardinia, informează AFP şi Reuters.

Cele 20 de regiuni italiene sînt împărţite în zone galbene (cu risc moderat), portocalii (risc mediu) şi roşii (risc ridicat).

Pentru prima dată, o regiune, Sardinia, trece în zona albă, în care marea majoritate a restricţiilor sînt ridicate, mai puţin cele referitoare la portul măştii şi la distanţarea socială, scrie Agerpres.

Sardinia a înregistrat timp de trei săptămîni la rînd mai puţin de 50 de cazuri noi de Covid-19 la 100.000 de locuitori, principalul criteriu pentru trecerea în zona albă, în care restaurantele sînt deschise şi seara, iar sălile de cinema, de teatru, de fitness şi piscinele pot fi de asemenea redeschise.

Autorităţile din Sardinia au decis totuşi o deschidere prudentă, supravegheată, a activităţilor, o discuţie cu Ministerul Sănătăţii şi Institutul Superior de Sănătate (ISS) urmînd să stabilească modalităţile de trecere în zona albă începînd de luni.


Tot de luni, Lombardia, Piemont şi Marche vor trece din zona galbenă în cea portocalie, în care barurile, restaurantele şi muzeele se închid.

Două regiuni, Basilicata şi Molise, devin zone roşii, în care totul este închis, mai puţin magazinele cu produse de primă necesitate (alimente, farmacii), şi unde deplasările sînt permise doar din motive profesionale şi de sănătate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load