X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Istorii despre bunătate: "Sîntem în viață datorită grijii moldovenilor"

24 mar. 2022,, 11:00   Externe
2899 0

Refugiații din Ucraina continuă să-și împărtășească istoriile despre cum au scăpat miraculos din război și alte necazuri și cum primesc ajutor în cea mai grea situație de la oameni incredibil de sensibili și receptivi din Moldova și din alte țări și le mulțumesc pentru bunătatea și dragostea lor.

Și-a împărtășit istoria pe rețeaua de socializare și Natalie Zima, care a plecat din Mykolaiv împreună cu soțul ei, care este paralizat de trei ani după un accident vascular cerebral. Ei nu au putut coborî în adăpost și au hotărît să plece.

"Sîntem împreună de 47 de ani. Sîntem obligați să trăim pînă la nunta de aur. Am parcurs un drum lung, ne-au ajutat persoane străine, soțul meu a fost dus în brațe. Am trecut granița cu Moldova, locuitorii satului Abaclia, care ne sînt acum foarte apropiați, ne-au primit, ne-au hrănit, ne-au îmbrățișat. Plîng, amintindu-mi de bunătatea și dragostea pe care am primit-o în fiecare zi. Ne-au ajutat să ajungem la Chișinău, apoi am ajuns la București. Am trăit o săptămînă într-o familie, care ne-a cumpărat tot ce aveam nevoie. Nu voi uita niciodată și toată viața îi voi mulțumi lui Dumnezeu pentru toți cei care ne-au ajutat. Pe drum, soțul meu s-a simțit rău, am fost duși la Spitalul de urgență. Ni s-a oferit un ajutor neprețuit, soțul meu a fost îmbrățișat și miluit de toată lumea, de la medic la asistentă. Peste trei săptămîni am ajuns la rudele noastre din Italia. Am parcurs un drum lung și sîntem în viață datorită grijii locuitorilor din Moldova și România", a scris ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?