Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Israelul afirmă că forțele terestre operează în întreaga Fîșie Gaza

4 dec. 2023,, 08:00   Externe
2675 0

Forțele terestre israeliene s-au confruntat cu luptătorii Hamas în întreaga Fîșie Gaza, a declarat duminică armata israeliană, în cel mai clar indiciu de pînă acum că ofensiva terestră planificată în sudul enclavei, plin de refugiați, a început, în timp ce bombardamentele israeliene au ucis și rănit zeci de palestinieni, scrie Reuters.

Gruparea militantă palestiniană Hamas a declarat că luptătorii săi s-au confruntat cu trupele israeliene la aproximativ 2 km de orașul Khan Younis.

Locuitorii, dintre care mulți s-au mutat acolo pentru a fugi de atacurile anterioare din conflictul israeliano-palestinian, au declarat că auzeau focuri de tancuri și se tem că se pregătește o nouă ofensivă terestră israeliană.

Armata israeliană a ordonat anterior populației să evacueze unele zone din interiorul și din apropierea orașului Gaza, dar nu a făcut niciun anunț privind un nou atac terestru în sud.

„FDI (Forțele de Apărare ale Israelului) continuă să își extindă operațiunea terestră împotriva centrelor Hamas în toată Fîșia Gaza”, a declarat presei la Tel Aviv purtătorul de cuvînt, contraamiralul Daniel Hagari. „Forțele se află față în față cu teroriștii și îi ucid”.


La începutul zilei de luni, presa Hamas a citat serviciile de urgență care au declarat că o lovitură israeliană a ucis trei lucrători civili în orașul Gaza, în nordul enclavei de coastă.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?