Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Israelul a lovit locuri de lansare a rachetelor din Siria

9 feb. 2022,, 22:00   Externe
2863 0

Armata israeliană a anunţat miercuri că a vizat locuri de lansare a rachetelor sol-aer din Siria, inclusiv radare şi baterii antiaeriene, după tiruri anterioare trase din Siria, informează AFP.

"Sirenele au sunat cu puţin timp în urmă la Umm Al-Fahm şi în regiunea Samaria în urma lansării unei rachete antiaeriene din Siria, care a explodat în aer. Nu au fost realizate interceptări", a informat pe Twitter armata israeliană.

Presa de stat siriană a raportat că apărarea antiaeriană a fost activată împotriva tirurilor israeliene "în împrejurimile Damascului".

Un soldat a fost ucis şi alţi cinci au fost răniţi, pe lîngă pagubele materiale, a informat agenţia SANA.

Atacurile aeriene israeliene au început cu puţin înainte de ora locală 1:00 a.m. şi au fost însoţite la 1:10 a.m. de lovituri cu rachete sol-sol provenind din Golanul ocupat, potrivit SANA, care citează o sursă militară."Apărarea noastră antiaeriană a înfruntat rachetele inamicului şi le-a doborît pe unele dintre ele".

Israelul comentează rareori asupra atacurilor sale aeriene din Siria, dar afirmă în mod regulat că nu va permite Siriei să devină un cap de pod pentru forţele inamicului său iranian.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian, vizînd poziţii ale armatei siriene, dar şi forţe iraniene şi ale Hezbollah, care luptă alături de regimul de la Damasc.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?