X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Israel: "Mergem cu operațiunea în Rafah pînă la capăt"

10 mai. 11:00   Externe
2356 0

Un oficial israelian a afirmat că ultima rundă de negocieri indirecte de la Cairo, Egipt, pentru oprirea ostilităţilor s-a încheiat şi Israelul va continua cu operaţiunea sa de la Rafah.

Israelul a transmis mediatorilor rezervele sale privind o propunere a Hamas desspre un acord pentru eliberarea ostaticilor, a spus oficialul.

În Gaza, grupările militare palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic au afirmat că luptătorii lor au tras rachete anti-tanc şi mortiere spre tancurile israeliene masate la periferiile din estul oraşului, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Localnicii şi medicii din Rafah, cea mai mare zonă urbană din Gaza care nu a fost încă invadată de trupele terestre israeliene, au afirmat că un atac israelian în apropierea unei moschei a ucis cel puţin trei persoane şi a rănit altele, în cartierul estic Brazil.

Israelul susţine că militanţii Hamas se ascund în Rafah, unde populaţia a crescut din cauza a sute de mii de locuitori din Gaza care au căutat adăpost în faţa bombardamentelor care au transformat în ruine cea mai mare parte a enclavei de pe coastă.


În Statele Unite, Casa Albă şi-a reiterat speranţa că Israelul nu va lansa o operaţiune completă în Rafah, afirmînd că nu crede că acest lucru va aduce un progres în atingerea scopului Israelului de a înfrînge Hamas.

1
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?