Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Islandezii construiesc diguri în cazul intensificării activității vulcanice

1 feb. 21:30   Externe
1761 0

Islandezii lucrează non-stop pentru a construi diguri de mărimea unor clădiri cu trei etaje pentru a proteja centrala electrică vitală și locuințele de fluxurile de lavă, deoarece vulcanii din apropierea capitalei Reykjavik, au devenit activi.

Conform prognozei experților, pe parcursul a trei secole, vor fi active șase sisteme vulcanice. Acestea se extind în jurul Peninsulei Reykjanes din sud-vestul țării, unde locuiesc 30.000 de persoane, aproape 8% din populația totală a țării.

Sistemele vulcanice formează o rețea subterană care se întinde pînă la periferia capitalei, care a fost martoră a cinci erupții începînd cu 2021, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Pe fundalul temerilor legate de o erupție iminentă, autoritățile au început în noiembrie să construiască ziduri de protecție în jurul centralei geotermale Svartsengi din peninsulă.

În total, pentru a proteja centrala vor fi folosiți aproximativ 560.000 de metri cubi de pietriș și lavă solidificată. Cele mai mari bariere au o lățime de aproximativ 40 de metri, o înălțime de opt-zece metri și o lățime în partea superioară de patru metri.


Reamintim că erupția la nord de Grindavik a început din nou la 14 ianuarie, la mai puțin de o lună după ce în decembrie erupția în zonă luase sfîrșit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?