Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Într-o țară din UE, statul îţi scoate maşina la licitaţie dacă depăşeşti viteza

21 feb. 19:30   Externe
2784 0

Începînd de luna viitoare, poliţiştii din Austria vor putea să confişte şi chiar să scoată la licitaţie maşinile celor ce depăşesc limita de viteză atît în localitate, cît şi în afara ei. Austria dorește să reducă numărul de accidente și ia măsuri severe în 2024.

Legea va fi aplicată în cazurile în care şoferul va fi prins cu peste 80 sau 90 de kilometri peste limita de viteză. Nu contează dacă conducătorul auto se află la prima abatere.

În cazul în care șoferii depășesc viteza legală atît în localitate, dar și în afara ei, mașina poate fi confiscată și scoasă la licitație. Statisticile arată că viteza excesivă a fost una dintre principalele cauze ale accidentelor grave de ani de zile în întreaga UE, notează Noi.md cu referire la observatornews.ro.

Din data de 1 martie 2024, Austria va înăspri regulile pentru șoferi. Astfel, aceștia trebuie să cunoască următoarele aspecte:

1.Depășirea semnificativă a vitezei:


În localitate: Depășirea limitei de viteză cu peste 60 km/h (de exemplu, conducerea cu 100 km/h într-o zonă cu limită de 40 km/h)

În afara localităților: Depășirea limitei de viteză cu peste 70 km/h (de exemplu, conducerea cu 150 km/h pe o autostradă cu limită de 80 km/h)

2.Viteză extrem de mare:

Zonele urbane: Depășirea limitei de viteză cu peste 80 km/h (de exemplu, conducerea cu 120 km/h într-o zonă cu limită de 40 km/h)

În afara zonelor urbane: Depășirea limitei de viteză cu peste 90 km/h (de exemplu, conducerea cu 170 km/h pe o autostradă cu limită de 80 km/h)

3.Riscul confiscării definitive:

Prima abatere:Există riscul ca vehiculul să fie confiscat imediat, chiar la prima abatere, dacă viteza depășește valorile menționate la punctul 2.

Recidivă: Confiscarea definitivă este valabilă și pentru recidiviștii care circulă cu viteză excesivă, indiferent de valoarea cu care depășesc limita.

4
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?