X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Încă o țară a recunoscut Palestina

21 iun. 17:31   Externe
1642 0

La 21 iunie, Ministerul armean de Externe a anunțat recunoașterea statului palestinian.

Acest lucru este menționat într-o declarație postată pe site-ul oficial al ministerului, scrie "Adevărul European".

Potrivit declarației, Armenia este "sincer interesată" în stabilirea păcii și a stabilității în Orientul Mijlociu, precum și a unei reconcilieri durabile între popoarele evreu și palestinian.

"În cadrul diferitelor platforme internaționale, am fost întotdeauna în favoarea unei soluționări pașnice și cuprinzătoare a problemei palestiniene și susținem soluția celor două state pentru conflictul israeliano-palestinian", a declarat ministerul armean.

Armenia este convinsă că aceasta este singura modalitate de a garanta că palestinienii și israelienii își vor putea realiza aspirațiile legitime.


"Pornind de la cele menționate anterior și reafirmându-și angajamentul față de dreptul internațional și față de principiile egalității, suveranității și coexistenței pașnice a popoarelor, Republica Armenia recunoaște statul Palestina", se arată în comunicat.

Reamintim că, la 28 mai, Norvegia, precum și Spania și Islanda au recunoscut în mod oficial statutul de stat al Palestinei, în contextul reacției dure a Israelului.

Iar la 4 iunie, Parlamentul sloven a susținut recunoașterea Palestinei.

Administrația președintelui american Joe Biden nu a sprijinit recunoașterea unilaterală a statului palestinian de către Spania, Irlanda și Norvegia, dar susține o astfel de recunoaștere în principiu prin negocieri diplomatice.

Anterior, viceprim-ministrul și ministrul de Externe Mihail Popșoi a declarat că autoritățile moldovene nu au ajuns încă la un consens privind recunoașterea Palestinei ca stat independent. În același timp, el a reiterat că Moldova susține "soluția celor două state" - Israel și Palestina.

Întrebat dacă Moldova recunoaște statul palestinian, ministrul a explicat că Moldova a început procesul de recunoaștere în 1994, însă nu l-a finalizat. În același timp, Popșoi a afirmat că va fi luată o decizie atunci cînd va exista un consens politic format în urma consultărilor interne, precum și cu partenerii externi.

2
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?