Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

În Ucraina, a fost anunțat numărul victimelor în prăbușirea elicopterului în Brovary

18 ian. 2023,, 19:15   Externe
3398 0

În urma accidentului de elicopter în orașul Brovary, regiunea Kiev din Ucraina, și-au pierdut viața 14 persoane.

Numărul victimelor a fost menționat în Serviciul de Stat al Ucrainei pentru Situații de Urgență (GSChS) în Telegram.

„În total, 14 persoane și-au pierdut viața, inclusiv un copil, 25 de persoane au fost rănite, inclusiv 11 copii”, se arată în comunicat.
Se menționează că operațiunile de căutare și salvare la fața locului au fost finalizate.

Elicopterul s-a prăbușit în Brovary în dimineața zilei de miercuri, 18 ianuarie. Aeronava s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe și a clădirilor rezidențiale. După aceea, în clădirea grădiniței a izbucnit un incendiu.

Mai tîrziu, Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a publicat o listă cu cei care și-au pierdut viața în accidentul de elicopter. Printre aceștia se numără șeful Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastyrsky și prim-adjunctul său, Evgheni Enin. La bord s-au aflat și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Iuri Lubkovici, și șeful adjunct al Serviciului de patronaj, Tatyana Shutyak.


Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a dat instrucțiuni să creeze un grup de lucru special care va prelua controlul asupra anchetei prăbușirii elicopterului din Brovary pe 18 ianuarie.

În componența grupului vor fi incluși Ministrul interimar al Afacerilor Interne, șeful Serviciului de Stat de Urgență, reprezentanți ai altor ministere.

După cum a remarcat prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal, toate serviciile lucrează la locul tragediei pentru a afla cauzele prăbușirii elicopterului pas cu pas și în detaliu.

Premierul Ucrainei a adăugat că ancheta va dura ceva timp, așa că oamenii sînt îndemnați să evite anumite teorii, speculații și să aștepte comentarii și concluzii oficiale.

După cum s-a raportat anterior, Serviciul de Securitate al Ucrainei a lansat o investigație preliminară din cauza unui accident de elicopter în Brovary. Sînt luate în considerare trei versiuni ale accidentului: încălcarea regulilor de zbor; defecțiune tehnică a elicopterului; acțiune deliberată de distrugere a vehiculului.

Angajații SBU desfășoară activități de investigație și operaționale pentru a stabili toate relațiile cauzale și detaliile accidentului.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?