X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

În SUA, o uşă a unui avion s-a desprins după decolare

6 ian. 16:40   Externe
2954 0

Un zbor al companiei Alaska Airlines cu 177 de persoane la bord a aterizat de urgenţă, vineri, în statul american Oregon. Pasagerii au declarat că o uşă s-a desprins de pe fuzelaj după decolare. Alaska Airlines reţine la sol întreaga flotă de avioane Boeing 737-9 MAX după incident.

Zborul a decolat de pe aeroportul Portland în jurul orei 17.00, apoi a revenit "după ce echipajul a raportat o problemă de presurizare", a scris Administraţia Federală a Aviaţiei pe X.

Imaginile postate pe reţelele de socializare arată uşa desprinsă de pe fuzelaj, cu măştile de oxigen de urgenţă atîrnînd de tavan, notează Noi.md cu referire la mediafax.ro.

Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor, FAA şi Alaska Airlines au declarat fiecare că investighează incidentul.

"Aeronava a aterizat în siguranţă înapoi pe Aeroportul Internaţional Portland cu 171 de oaspeţi şi 6 membri ai echipajului", a precizat compania aeriană într-un comunicat.


"Deşi acest tip de eveniment este rar, echipajul nostru de zbor a fost instruit şi pregătit să gestioneze situaţia în siguranţă".

Avionul Boeing 737 Max 9 s-a întors la aeroport la 20 de minute după decolare, potrivit FlightAware. Acesta a fost certificat ca fiind apt pentru zbor în luna octombrie, potrivit site-ului de înregistrare al FAA. Boeing a scris pe X că strînge mai multe informaţii şi că o echipă tehnică este pregătită să sprijine ancheta.

3
2
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?