Acest lucru, după cum scrie „Европейская правда”, se menționează într-o publicație din The Guardian.
În ultimul an, orașul a întrerupt alimentarea cu apă în șase apartamente turistice ilegale. Trei proprietari au făcut apel, dar judecătorul, în ciuda plîngerilor vecinilor de zgomot, a acceptat argumentul primăriei că aceste apartamente nu sînt reședința proprietarilor.
Primăria din Valencia consideră că în oraș există 5 000 de apartamente ilegale, pe lîngă cele 10 000 care găzduiesc turiști cu licență.
Aprovizionarea cu apă va fi restabilită imediat ce apartamentele vor redeveni locuințe normale.
De la sfîrșitul pandemiei de coronavirus, Sevilla, cu o populație de 700 000 de locuitori, primește aproximativ 3,5 milioane de vizitatori pe an, majoritatea în micul centru istoric.
Recent, orașele spaniole Madrid, Barcelona și Valencia se confruntă cu presiuni din partea localnicilor care cer rezolvarea problemei turismului în masă, care a dus la creșterea plății pentru chirie, la scăderea pieței de închiriere a proprietăților și la presarea locuitorilor.
Un protest uriaș împotriva turismului în masă în Insulele Canare în aprilie a provocat o serie de demonstrații similare în Mallorca, Granada, Malaga și Barcelona.
În acest an Spania se îndreaptă spre un număr record de turiști străini.
Adăuga comentariu