Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Rusia a început votarea anticipată pentru alegerile prezidențiale

25 feb. 14:00   Externe
2685 0

Astăzi, 25 februarie, a început votarea anticipată pentru alegerile prezidențiale din Rusia în locuri îndepărtate și greu accesibile, precum și pe navele care se vor afla în călătorie în ziua votului principal. Procedurile de vot anticipat vor continua pînă la 14 martie.

După cum a raportat anterior serviciul de presă al Comisiei Electorale Centrale din Rusia, membrii comisiilor electorale se vor deplasa în mod tradițional la stațiile meteorologice și polare, la taberele de păstori de reni și la așezările îndepărtate. Aceștia se vor deplasa cu elicoptere, snowmobile și sănii trase de cîini, potrivit business-gazeta.

Potrivit reprezentanților CEC, acum vorbim de un procent mic de alegători. Aceștia dau exemplul anului 2018, cînd aproximativ 180 de mii de persoane care locuiesc în zone greu accesibile și îndepărtate au votat anticipat (aceasta reprezintă 0,25%). Și apoi au fost aproximativ 31 de mii de alegători la 957 de secții de votare formate pe nave în voiaj (0,04%).

Pentru prima dată, scrutinul principal din cadrul alegerilor prezidențiale va dura trei zile: 15, 16 și 17 martie. Pentru postul de șef al statului vor concura actualul șef al statului Vladimir Putin, membrul partidului Oameni Noi Vladislav Davankov, liderul fracțiunii LDPR Leonid Sluțkii și candidatul CPRF Nikolai Haritonov. Procesul de înregistrare a candidaților s-a încheiat la 11 februarie.

9
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?